Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Προσφορά 3εκ. από τον συμπέθερο του Αναστασιάδη στην Εκκλησία

Σε δηλώσεις του σήμερα μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά και κληθείς να σχολιάσει την πρώτη δέσμη μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο για τα μέτρα που έλαβαν και που θα λάβουν, τα οποία αποδεικνύουν ότι «τους απασχολεί το θέμα».


«Και όταν κάποιον τον απασχολεί κάτι, σίγουρα θα το επιλύσει» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν κρίνει τα μέτρα ικανοποιητικά, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος έχει αναφέρει ότι δεν είναι ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία μέτρα και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στο λαό και ειδικότερα σε εκείνους που έχουν πληγεί.

Τόνισε εκ νέου ότι η Εκκλησία θα βρίσκεται και στη διάθεση της Κυβέρνησης αλλά και στη διάθεση του λαού «να υπηρετήσει αυτό το λαό γιατί του αξίζει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επανέλαβε ακόμη όπως και στο κήρυγμα του νωρίτερα, ότι όπως είπε και ο Χριστός, οι θέσεις και τα αξιώματα στην κοινωνία δεν είναι για ικανοποίηση οποιασδήποτε προσωπικής φιλοδοξίας ούτε για πορισμό αλλά για προσφορά, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι, τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Εκκλησία, θα υπηρετήσουν με όλη τη δύναμη τους αυτό το λαό.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Εκκλησία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες όσων έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Εκκλησία θα μπορέσει να ανταποκριθεί επειδή, όπως εξήγησε, και ο λαός συμπαρίσταται.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι πριν από τρεις μέρες τον επισκέφτηκαν στην Αρχιεπισκοπή ο συμπέθερος και ο γαμπρός του Προέδρου Αναστασιάδη και προσέφεραν ένα πολύ μεγάλο ποσό που είχαν ήδη υποσχεθεί και το οποίο θα διαμοιραστεί σε όλες τις Μητροπόλεις και τις Μονές που προσφέρουν προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι κατά τη συνάντηση του με τους εξ’ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου, αυτοί εξέφρασαν την επιθυμία τους όπως ένα μέρος από την εισφορά τους δοθεί για την κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα.

«Τον ευχαριστήσαμε και τον ευχαριστούμε, η προσφορά του είναι η μεγαλύτερη η οποία τύχαμε μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη αξία που έχει η εισφορά του κάθε απλού ανθρώπου όσο μικρή και αν είναι.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το μέτρο που προνοεί την παραχώρηση εκκλησιαστικής γης για σκοπούς γεωργικής ανάπτυξης, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως τον επισκέφτηκε και ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στον οποίο και τόνισε ότι όλη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση του λαού. Σημείωσε ωστόσο με βάση και την εμπειρία που ο ίδιος έχει, έχοντας υπάρξει και στο παρελθόν γεωργός, ότι αν η γεωργική παραγωγή δεν βασιστεί σε επιστημονικές μεθόδους τότε δεν θα είναι βιώσιμη.

Εξήγησε πως ως εκ τούτου θα πρέπει όσοι σκοπεύουν ν’ ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή να πάρουν κάποια μαθήματα.

Καταληκτικά είπε «Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη γη μας αλλά αν πάνε ανοργάνωτα και ερασιτεχνικά πιστεύω ότι θα ζημιώσουν όλοι. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί το θέμα αυτό το κατέχω και όσοι δεν είναι προγραμματισμένοι και δεν εργαστούν πάνω σε επιστημονική βάση δεν πρόκειται να κερδίσουν ούτε ένα σεντ».

newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου