Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Γ.Ομήρου: Μήνυμα αντίστασης στις επιβουλές των ξένων στο Κυπριακό


Πάφος: Μήνυμα αντίστασης έστειλε από την Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, αναφέροντας πως όπως αντισταθήκαμε το 1967, όπως αντισταθήκαμε στην ελλαδική χούντα και στο πραξικόπημα, όπως αντισταθήκαμε στην τουρκική εισβολή και στο σχέδιο Ανάν το 2004, έτσι θα αντισταθούμε και σήμερα.
Είναι για αυτό συνέχισε, που πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι «ας βγάλουν από τον νου τους ότι θα μας επιβάλουν λύση ελλειμματική άδικη και ετεροβαρή με νέου τύπου σχέδια Ανάν αξιοποιώντας την οικονομική κρίση».

Γ.Ομήρου: Μήνυμα αντίστασης στις επιβουλές των ξένων στο Κυπριακό

Σήμερα πρόσθεσε ο κ. Ομήρου, που αντιμετωπίζουμε πέραν της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και τις απειλές για μόνιμη υποθήκευση της οικονομικής και κατ΄ επέκταση της κρατικής μας κυριαρχίας, από τρόικες και μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα πρέπει, συνέχισε, να προειδοποιήσουμε για τους μεγάλους κινδύνους για το εθνικό μας θέμα.
Μόνιμος στόχος τους είπε, είναι το εθνικό μας θέμα, προσθέτοντας πως τρίτοι είναι προφανές ότι ετοιμάζονται δήθεν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, δήθεν να ωθήσουν προς λύση του κυπριακού προβλήματος εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ Ομήρου αναφέρθηκε στην αποφράδα και μαύρη ημερομηνία της 21ης Απριλίου του 1967 απ’ όπου ουσιαστικά ξεκίνησαν τα δεινά της Κύπρου. Η δικτατορία στην Ελλάδα είπε, εγκαθιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό την προδοσία της Κύπρου και τον πλήρη έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ευρύτερα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου από την Τουρκία.

Πηγή: philenews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου