Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Προς πώληση χρονοθυρίδων αρκετών εκατομμυρίων οι Κυπριακές Αερογραμμές

Προς πώληση χρονοθυρίδων προσανατολίζονται οι Κυπριακές Αερογραμμές ώστε να εξασφαλίσουν κάποια επιπλέον εκατομμύρια για τη βιωσιμότητα τους, για να μην επιβαρύνουν περαιτέρω το κράτος ή να βρεθούν ενώπιον του εφιαλτικού σεναρίου κλεισίματος.




Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του Sigmalive, με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν, οι Κυπριακές Αερογραμμές, να εξασφαλίσουν κάποια επιπλέον χρήματα αφού η αξία της κάθε χρονοθυρίδας μπορεί να ανέλθει στα 20-22 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι η χρονοθυρίδα είναι οι ώρες που προσγειώνονται και απογειώνονται τα αεροπλάνα σε κάθε αεροδρόμιο. Η κάθε εταιρεία έχει τις δικές της συγκεκριμένες ώρες σε κάθε αεροδρόμιο του κόσμου, τις οποίες πουλά σε άλλες εταιρείες για να διεκπεραιώσουν τις δικές τους πτήσεις. Η αξία των χρονοθυρίδων καθορίζεται ανάλογα με την ώρα προσγείωσης και απογείωσης του αεροσκάφους. Προνομιούχες χρονοθυρίδες και πιο ακριβές, είναι κατά τις ώρες αιχμής, τα πρωινά.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαπραγματευτούν την πώληση των «προνομιούχων» πρωινών τους χρονοθυρίδων και να αγοράσουν από άλλες εταιρείες, πιο φθηνές κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι ΚΑ πώλησαν χρονοθυρίδες στην εταιρεία Virgin, στο αεροδρόμιο Χίθρου της Αγγλίας και εξασφάλισαν ρευστότητα για να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους.


Πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου