Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αποκάλυψη για το Eurogroup! Διέρρευσε προσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων σε όλη την ευρωζώνη!


- Στο τραπέζι και το κούρεμα των καταθέσεων της διατραπεζικής αγοράς
- Στόχος είναι ο νόμος για το κούρεμα στις τράπεζες να τεθεί σε ισχύ από το 2015 
- Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αυτό ήταν έτοιμο από τα τέλη του 2012
- Το προσχέδιο αυτό θα συζητηθεί την Παρασκευή στοEurogroup
Η αποκάλυψη σοκάρει και προκαλεί έντονο προβληματισμό σε όλη την ευρωζώνη και κυρίως σε όλες εκείνες τις χώρες που βρίσκονται υπό τη σκιά του μνημονίου, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες διέρρευσε προσχέδιο νόμου που προβλέπει κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, το οποίο μάλιστα προσχέδιο θα συζητηθεί στο Eurogroup την Παρασκευή μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συντάξει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου από τα τέλη του 2012 και θα συζητήσουν εάν το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2015. 

Το σχέδιο αυτό είναι μέρος της λεγόμενης διαδικασίας ενοποίησης των τραπεζών και προβλέπει πως στην περίπτωση μιας προβληματικής τράπεζας τότε θα ξεκινάει το κούρεμα, αλλά όχι αμέσως κούρεμα των αποταμιεύσεων των καταθετών. Ωστόσο, ως ένα εργαλείο εξυγίανσης της τράπεζας προβλέπεται και κούρεμα των καταθέσεων, αλλά είναι σαφές από το προσχέδιο πως οι καταθέσεις των 100.000 ευρώ είναι απόλυτα προστατευμένες. 


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου