Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Γκάφα μεγατόνων! Η Γιοκοχάμα κήρυξε κατά λάθος πυρηνικό πόλεμο!


Μια από τις μεγαλύτερες γκάφες ever έκαναν οι διαχειριστές του λογαριασμού στο twitter της ιαπωνικής πόλης Γιοκοχάμα. Ανακοίνωσαν κατά λάθος την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα! Μάλλον ήθελαν να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που Πιονγιάνγκ κάνει πράξη τις απειλές της αλλά έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα. Και στις 11:19 τοπική ώρα κήρυξαν... πόλεμο με το tweet: "Εκτόξευση πυραύλου: εδώ πόλη της Γιοκοχάμα. Σύμφωνα με... την ώρα... αναφέρθηκε η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Παρακαλώ δώστε προσοχή στις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις".

Είχαν έτοιμο το μήνυμα για παν ενδεχόμενο, αλλά έκαναν το λάθος να... πατήσουν το άτιμο το κουμπί. Το κατάλαβαν αμέσως, διέγραψαν το πρώτο μήνυμα και έστειλαν νέο, λίγα λεπτά αργότερα: "λάθος πληροφορία. Διορθώνουμε. Παρακαλώ δεχθείτε τη συγγνώμη μας". Το... διορθωτικό μήνυμα έγινε retweet 3.000 φορές.

Βέβαια, όταν κατάλαβαν τη γκάφα τους, έστω κι αν μεσολάβησαν μερικά λεπτά, ήταν αργά. Το κακό είχε γίνει!

Ο λογαριασμός @yokohama_saigai στο Twitter της πόλης της Γιοκοχάμα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να προειδοποιήσει τον πληθυσμό σε περίπτωση κινδύνου, για παράδειγμα στην περίπτωση σεισμού, τυφώνα ή τσουνάμι.

Το λογαριασμό της Γιοκοχάμα ακολούθησαν χθες πάνω από 40.000 άνθρωποι. Δεν είναι πολλοί αναλογικά με το μέγεθος της πόλης, της δεύτερης πιο πυκνοκατοικημένης μετά το Τόκιο, με 3,69 εκατομμύρια κατοίκους, ωστόσο είναι αρκετοί ώστε να δημιουργηθεί το φαινόμενο της χιονοστιβάδας στο Διαδίκτυο.

Από τότε που σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός και το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι το Twitter και άλλα διαδικτυακά εργαλεία "θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί τρόποι για την ενημέρωση του πληθυσμού". Δεν είχαν σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιος δεν πρόσεχε...

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε "επιφυλακή" και έχει ανάπτυξη ακόμη και πυραύλους patriot στο κέντρο του Τόκιο.

πηγή: newsit.gr

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/pages/365days-2blogblogspotcom/283692571764536, Κάντε Like και θα έχετε άμεση ενημέρωση για όλα τα γεγονότα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου