Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ξεκινάει σήμερα με ακροάσεις η Ερευνητική Επιτροπή - Ένταλμα σύλληψης σε όποιον αρνηθεί να καταθέσει


Πιάνει από σήμερα δουλειά η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή με τη πρώτη ακροαματική διαδικασία, όπου θα αναζητηθούν οι ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την  δεινή οικονομική κατάσταση.
Τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής  Γεώργιος Πικής, Παναγιώτης Καλλή και Ανδρέας Κραμβή θα βρεθούν σήμερα το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο, για να αρχίσουν τις εργασίες τους με τους πρώτους μάρτυρες.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη όλων των εγγράφων που έχουν συγκεντρώσει, ενώ έχουν ταξινομήσει όλα τα ζητήματα που θα ερευνήσουν, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, η Ερευνητική Επιτροπή αναμένεται να καλέσει και μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό. "Αναμένεται να κληθούν και αναμένουμε ότι θα ανταποκριθούν και τα άτομα αυτά που βρίσκονται στο εξωτερικό γιατί είναι καλό που δηλώνει κάποιος ότι είναι αθώος ή ότι δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη αλλά νομίζω αυτό που πρέπει να πράξει όταν μάλιστα ένα κράτος και ένας λαός ο οποίος έχει υποστεί όλες αυτές τις συνέπειες από μια οικονομική κρίση που προέκυψε συνεπεία συμπεριφορών κάποιων ανθρώπων οφείλουν και εκείνοι να συνεργαστούν για την πλήρη διερεύνηση αυτών των περιπτώσεων". 

Η Ερευνητική Επιτροπή αναμένεται να έχει, κατά τη διάρκεια της ημέρας, και συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.


newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου