Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Δεν είναι άπειρος ο Χ. Γεωργιάδης για τέτοια αποστολή;

Απόψεις



Όταν παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής από υπουργός Οικονομικών, αναρωτήθηκα ποιος μπορεί να αναλάβει    τη καυτή καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών και το μυαλό μου πήγε σε 3-4 έμπειρους οικονομολόγους όπως ο νομπελίστας Πισσαρίδης, ο Κώστας Μαυρίδης και μερικοί άλλοι που εκτιμώ ιδιαίτερα.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε υπουργό οικονομικών τον Χάρη Γεωργιάδη, ένα νεαρό οικονομολόγο πολιτικό, ο οποίος ανδρώθηκε αρχικά στη νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού και εν συνεχεία προσχώρησε στο κόμμα όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκαταλέγεται ανάμεσα στην ελίτ του ΔΗ.ΣΥ.

Η έκπληξή μου προκλήθηκε όχι επειδή ο κύριος Γεωργιάδης είναι ανίκανος, αλλά είναι αρκετά άπειρος, θεωρώ, να αντιμετωπίσει επαγγελματίες δολοφόνους οικονομιών. Θεωρώ ότι δεν έχει την πείρα να διαπραγματευθεί με οικονομολόγους μεγαθήρια όπως ο Σόιμπλε.

Είμαι υπέρ των δραστήριων νέων πολιτικών αλλά θεωρώ ότι η δεδομένη χρονική περίοδος δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Η Κύπρος βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ιστορίας της μετά το 1974 και ίσως σε δυσμενέστερη ακόμα θέση, διότι τότε υπήρχαν δουλειές και ο κόσμος μπορούσε να ορθοποδήσει και να ξανά κτίσει την ζωή του από την αρχή. Τώρα δεν υπάρχουν δουλειές, τα χέρια της νεολαίας είναι δεμένα με χειροπέδες και το κλειδί πετάχτηκε μέσα στον ωκεανό. Μεταναστεύουν τα καλύτερα μυαλά της Χώρας στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους και γενικά επιτραπεί τριγύρω μας μια δυσοσμία σκανδάλων και απελπισίας.

Μακάρι να μας διαψεύσει ο κύριος Γεωργιάδης και να φανεί αντάξιος των περιστάσεων. Δεν πρέπει να αρκεστεί στη άνεση της υπουργικής του καρέκλας αλλά πρέπει να εκμεταλλευτεί μια μοναδική ευκαιρία που του δίνεται: να οδηγήσει την Κύπρο σε τροχιά ανάπτυξης. Εάν τα καταφέρει το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο για τον ίδιο, αφού θα συνδέσει το όνομα του με την ευημερία αυτού του τόπου και οι μελλοντικές γενιές θα τον ευγνωμονούν. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Αν αποτύχει η Κύπρος θα πατώσει και θα χρειαστεί και δεύτερο και τρίτο μνημόνιο, μπαίνοντας έτσι σε ένα φαύλο κύκλο βαθιάς ύφεσης.

Ο κύριος Αναστασιάδης δεν ξεκίνησε καλά την διακυβέρνηση του. Ήδη οι διάφοροι ψίθυροι που ακούγονται για την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό από εξ αγχιστείας συγγενείς του, αποδυναμώνει την εικόνα που δημιούργησε προεκλογικά. Ενώ αυτό έρχεται να προστεθεί στα προεκλογικά του επιχειρήματα για δήθεν διαφορετικής αντιμετώπισης του από τους Ευρωπαίους ετέρους λόγω των καλών σχέσεων που είχε. Αν αποτύχει ο κύριος Γεωργιάδης, η αποτυχία του θα χρεωθεί στο κύριο Αναστασιάδη γιατί αυτός επέλεξε ένα νεαρό άπειρο πολιτικό και όχι κάποιον έμπειρο.

Ελπίζουμε ότι ο κύριος Γεωργιάδης θα τα καταφέρει και η κυβέρνηση Αναστασιάδη οδηγήσει την Κύπρο στην ανάπτυξη και στη ευημερία.

Υ.Γ : Πραγματικά είναι αστείες οι παρεμβάσεις κομματικών στελεχών του ΑΚΕΛ, από την στιγμή που το κόμμα τους φέρει μεγάλη ευθύνη στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Κύπρος και στο γεγονός ότι για μια ολόκληρη πενταετία δεν έκαναν τίποτε από το να σώσουν την χώρα τους.



Στείλε μας το δικό σου άρθρο στη διεύθυνση 366meres@hotmail.gr και εμείς θα το δημοσιεύσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου