Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής-Nέος ΥΠΟΙΚ ο Χ. ΓεωργιάδηςΤην παραίτησή του, την οποία αποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, όπως επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Νέος ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει ο Χάρης Γεωργιάδηςκαι νέα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η, μέχρι πρότινος, ΓΔ του Υπουργείου Εμπορίου Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9.30 το πρωί. Τη λύπη του για την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
"Ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την Τρόικα για το μνημόνιο,  κάτι που έγινε κατορθωτό", επεσήμανε ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του.
Ο λόγος της παραίτησής του, είπε είναι η διευκόλυνση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής η οποία ορκίστηκε σήμερα.
"Επειδή σήμερα αρχίζει η θητεία της ερευνητικής επιτροπής, η ερευνα της οποίας περιλαμβάνει και το χρονικό περιθώριο στο οποίο διετέλεσα Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, υποβάλλω παραίτηση προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Επιτροπής. 
Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε ανασχηματισμό με μέλημα την αντικατάσταση του Μιχάλη Σαρρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Υπ. Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, με τον  νύν Υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη, τον οποιό φαίνεται να αντικαθιστά η Ζέτα Αιμιλιανίδου, Γενική Διευθύντρια του Υπ. Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Υπάρχει, ωστόσο προβληματισμός προκειμένου ο ανασχηματισμός να γίνει ευρύτερος με τη συμμετοχή προσώπων από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.
Ευχαριστίες Αναστασιάδη προς Σαρρή και «λύπη για την παραίτηση»
Τη λύπη του για την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Σαρρή  «για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα».
Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους, αναφέρει ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αν είναι, όμως, κάτι που ιδιαίτερα εκτιμώ, αλλά και θέλω να εξαίρω από την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή είναι το υψηλό πολιτικό ήθος και την πολιτική ευαισθησία που επέδειξε».
Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου